Zoeken in deze blog

zaterdag 2 augustus 2014

Wat is een verhuisverzekering?
















Een verhuisverzekering is een verzekering die uw spullen verzekert tijdens de verhuizing. Bij de meeste verzekeraars is uw inboedel tijdens het transport slechts gedeeltelijk verzekerd met de inboedelverzekering. Daarom is het verstandig om bij een verhuizing van waardevolle spullen een verhuisverzekering af te sluiten.
Veel Nederlanders gaan goed verzekerd op vakantie en sluiten een reisverzekering af. Het zou zonde zijn als je Ipad of Iphone beschadigd wordt tijdens de reis. Wat veel minder bekend is, is dat er ook een All-Risk Transportverzekering kan worden afgesloten als men gaat verhuizen. De dekking voor een verhuizing binnen Nederland loopt standaard tot 100.000,- euro zodat 95% van de inboedels zonder bijverzekeren verhuisd kan worden.
Als er een All-Risk Transportverzekering ( ook wel verhuisverzekering genoemd ) is afgesloten kan er een beroep op gedaan worden als er tijdens de verhuizing schade is ontstaan aan de inboedel.
Het maakt niet uit wie de schade veroorzaakt heeft, de verhuizers, uzelf of de familie of iemand anders die komt helpen zoals je buurman. Ook zijn de spullen verzekerd die voor de verhuizing met de personen auto alvast naar de nieuwe woning worden gebracht.
Veel verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven bieden de All-Risk Transportverzekering standaard aan hun klanten aan. Als een particulier binnen Nederland verhuist met een Erkende Verhuizer krijgt hij al het Garantiecertificaat van de Verhuisorganisatie van Erkende Verhuizers, waardoor hij verzekerd is van uitvoering van de verhuizing als er onverhoopt iets mis gaat bij het verhuisbedrijf.
Met de afgifte van het Garantiecertificaat geeft de Erkende Verhuizer ook aan dat hij voldoende verzekerd is voor de aansprakelijkheid die hij draagt volgens de verhuisvoorwaarden. De All-Risk Transportverzekering gaat dus iets verder en keert gegarandeerd uit als er schade is. De schuldvraag is dus niet belangrijk en de klant hoeft niet in discussie met het verhuisbedrijf over het ontstaan van de schade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten